Blog

Nejen to jsme se dozvěděli ve webináři WiN. Fyzioterapeut Adam Štefánek poutavě prezentoval jak ideálně nahradit pohyb, když většinu času sedíme před monitorem nebo v autě či jiném dopravním prostředku. Rizika nehýbání se je možné eliminovat jednak správným nastavením pracovní plochy, sedu, ale i osvětlením, ale také častějším i třeba...

V pátek 28. dubna jsme se vydali společně se zástupci organizace JARO pro Dukovany (JAderní ROdiče) uklidit okolí Jaderné elektrárny Dukovany. Nebylo nás moc, ale zvládli jsme toho mnoho. Nasbírali jsme několik pytlů plných odpadků. Počasí vyšlo skvěle. Ať vydrží příroda čistá!

Připojte se k webináři o zdraví, kompenzaci sedavého zaměstnání, o zdravých návycích během práce, ale také ve stravování, spánku nebo dechu. Přednášet v on-line prostředí bude Mgr. Adam Štefánek, fyzioterapeut AC Sparta, absolvent Karlovy univerzity obor fyzioterapie prof. PaedDr. Pavla Koláře. Zde se připojíte.

Srdečně zveme na jarní úklidovou akci v okolí JE Dukovany. Pracovní pomůcky i občerstvení zajištěné!

O více než dvacet procent stoupl za posledních tři roky podíl žen, které pracují v českých jaderných elektrárnách. Aktuálně jich je zde zaměstnáno 317, což je o 12 % víc než před třemi roky. Celkově se počet žen v tomto donedávna téměř ryze mužském prostředí přiblížil 11 procentům. Tři dívky se také aktuálně připravují na prestižní pozici jaderných...

Mezinárodní den žen připadá každoročně na 8. března, připomínáme si svátek stanovený Organizací spojených národů k výročí stávky newyorských švadlen za volební právo žen v roce 1908.

Ženy v jádře uspořádaly letošní první webinář, který navazoval na předchozí úspěšná edukativní on-line setkání. Petr Kuča ze Státního ústavu radiační ochrany vysvětlil, co je to Safecast a jak mohou laici jednoduše monitorovat radiační situaci ve svém okolí i po celém světě.

Srdečně vás zveme na webinář s názvem "Safecast - aneb Jak jednoduše monitorovat radiační situaci" ve čtvrtek 2. března od 16.00 hodin. Ing. Petr Kuča ze Státního úřadu radiační ochrany nás seznámí s projektem RAMESIS a jednoduchým, ale velmi populárním přístrojem na měření radiačního pozadí SAFECAST. Dozvíme se:

Adventní páteční odpoledne 2. prosince patřilo WINkám a jejich vánočnímu setkání tentokrát na zámku v Moravském Krumlově. Prohlídka zrekonstruovaných prostor dýchla na přítomné historií, ale také díky vánoční výzdobě už přicházejícími svátky. Prostor s velkolepým dílem Alfonse Muchy, s plátny Slovanská Epopej, si dámy prohlédly téměř se zatajeným...

© 2018 WIN Czech, všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!